Archive for the 'SG' Category

[The Home] Renovation Update

Engga berasa yah, udah kurang dari satu bulan lagi looooh kita bakal mulai renovasi. šŸ™‚ Ada beberapa progrĆØs nih dari updetan terakhir. Pertama, kita menunda renovasi dapur dan seperti rencana awal, kita insya Allah bakal melakukan renovasi dalam 2 tahap. Ya namapun uang pas-pasan dan berusaha idealis engga mau ambil renovation loan, jadi apa boleh buat kudu agak engga nyaman
Read more…

[The Home] HDB First Appointment

So, we’ve done our first appointment with HDB about 2 weeks ago, on february 20. We met lyna-our beloved agent, and the seller ( plus their agent) at HDB hub toa payoh. The process was rather quick, only about 30 minutes. After that, we went to our lawyer’s office in the same building, and spent about 45 minutes there. Well,
Read more…

Nihongo

Jadi nih ya, udah hampir sebulan ini saya belajar bahasa jepang loooooooh :). Akhirnya ya nek, dijalanin juga. Niat udah dari kapan tau padahal. Ceritanya kan diiming-imingi sama si bos kalau mau jalan-jalan ke jepang lagi, boleh! Asaaaaaal, situ belajar nihongo yeee. Jadi kalo ampe nih kali ketiga kita ke menjejakan kaki di jepun, boleh kali ya dikurangi frekuensi nyasar
Read more…

Finally Found Our Home.

Sebelumnya, mari kita mengucapkan hamdalah, …Ā Alhamdulillah!! šŸ™‚ **sujud sukur** Setelah sekitar hampirĀ sebulanan ini mata tiap hari melototĀ ngeliatin www.propertyguru.com, plus hati kebat kebitĀ begitu melihat nomor flat yang diincer (disertai foto denganĀ desain interior yang lumayan ok), … terus hati kembaliĀ mencelos karena melihat jumlah cash over valuation (COV) yangĀ diminta amit amit tingginya, … dan ditambah moment dimana hatiĀ ini ngenes ternyata begitu di-cekĀ eligibility-nya ternyata
Read more…

2012 : What Have You Got So Far?

We’re about to enter the last half month of 2012, and what have we got so far? Have you ticked most of the items on your resolution list? Or, you’ve even just remembered that you did have that resolution list? šŸ™‚ I myself made a short list of resolutions/goals in the beginning of this year. Apparently, all is physical goals
Read more…

Living in Singapore : The Basic Living Costs

During my two years of living in this little island, i think i’ve been seriously asked this question for more than 6 times. I know and fully understand their concern though as i was also in their shoes two years ago. This country, is very well known of its high living cost, particularly its ridiculously expensive property price. Yes ridiculous,
Read more…

Welcoming Ramadhan 1433 H

Alhamdulillah, masih dikasih rejeki umur untuk menikmati bulan penuh berkah, bulan suci ramadhan. Tahun ini, 1433H adalah ramadhan ke-6 gue di negeri orang. Waktu 2007, gue memang sengaja resign dari kantor terakhir dan menyusul suami ke kuala lumpur di saat-saat menjelang ramadhan. Dua minggu sebelum puasa tepatnya gue terbang ke KL. Ya resiko deh ya enggak dapet THR hehehehe. Tahun
Read more…

Two Years and Counting …

This july marks our 2nd anniversary of living in singapore :). Yeah, the time just flies. Sure. It feels like yesterday i packed all of our stuff in KL and moved here. Somehow i can still feel all the weariness. To go to KL, back and forth, every 2-3 weeks to get things done there. I remember that i took
Read more…

May 14-23 : Brother #2 Is Visiting

+ i had fun. he had fun. we all had fun. – episode mendadak turis ini membuat kaki pegel gilaaaaakk! šŸ™‚ All pics above taken with iPhone4 (mine or his). Will upload those taken with my LX3. Soon.

2nd Meeting with Nana : The Framework

So, last sunday, on 20th, we met nana again to discuss about our plan further. Still haven’t got our final plan, though. Probably on next visit, this weekend. The Progress Based on what we have saved so far, how much we have been allocating for saving every month, and the goals, she gave us the amount we need to add
Read more…